Terug naar HISTORIE

KCK test Tundra

Aart Kok KCK test Tundra

Klik op de folder voor de PDF versie

KCK test Tundra

Ooit een rijdende tunneltent gezien? Wij ook niet, schreef de ANWB in het testrapport. Tot ze het spoor kruisten van Aart Koks nieuwste vouwwagen, de Tundra. Een vouwwagen met genoeg pretenties om een stevige test te ondergaan.

Tundra vouwwagens

De Tundra is een symmetrische vouwwagen met twee tweepersoons lattenbodems, een rondzit en een eindkeuken voor een scherpe prijs. Alles wat je als startende kampeerder met een gezin nodig hebt is aanwezig in de Tundra.

Omdat de Tundra ontwikkeld is door Aart Kok is hij volgestopt met allerlei zaken die voor deze klasse uniek zijn: het design van de tent is revolutionair; de bermkeuken met koelkast hoeft nooit te worden verplaatst, laat staan getild; gasveren maken het openklappen door één persoon mogelijk, ook omdat er geen zwaar deksel op zit; de binnententen klappen automatisch mee in; de voortent is met zijn boogconstructie gemakkelijk opzetbaar en zelfs te voorzien van een kuipzeil. Maar niet alleen de functie vormde een uitgangspunt bij de ontwikkeling van deze vouwwagen. Een sportieve outdoor uitstraling die bij het echte kamperen van Aart Kok Adventure past, is minstens zo belangrijk.

Nieuw aan de vouwwagen is de vaste doorloop keuken. De achterkeuken kan onderweg als bermkeuken dienst doen, waarbij ook de optionele koelkast toegankelijk is. Tijdens het kamperen blijft hij op zijn plaats en is de wagenbak via de keuken toegankelijk.

Film Aart Kok Tundra vouwwagen op de beurs

Conclusie KCK test

De Tundra is een vouwwagen met een frisse en sportieve uitstraling voor gezinskampeerders. De wagenbak en de tent zijn erg netjes afgewerkt. De ruime voortent met boogstok geeft het geheel een grote kampeerfactor. Kortom, een complete vouwwagen van goede kwaliteit met een echte tunneltent-look.