HISTORIE

Aart Kok Adventure heeft een rijke historie. Nadat Aart Kok bij het bekende Deense merk Combi-Camp veel veranderingen had doorgevoerd als importeur, werd het in 1996 tijd om een eigen tenttrailer te gaan maken.

Zambezi

De Zambezi kwam in 1996 op de markt. In de 9 jaren die daarop volgden, werd de tenttrailer voorzien van verschillende tenten. De Original op basis van een De Waard tent, de Karsten opblaasbare voortent en de Plus uitvoering zagen achtereenvolgens het licht. Daarna kwamen er ook zijklappers bij in soft- en hardtop versie.

Geïnspireerd door het maken van de Zambezi, werden er ook tenten aan het assortiment toegevoegd. Het Wad, de Kariba en de Biesbos maakten Het Echte Kamperen compleet.

Tundra

In 2005 werd de Tundra geïntroduceerd. De eerste Aart Kok tenttrailer en de eerste tunneltent op wielen. Een jaar later kwam daar de Kariba bij. Vanaf dat moment is er geen jaar voorbij gegaan, zonder dat er een nieuwe tenttrailer werd ontworpen. De Kampala, de Kavango, de River Lodge, de River Camp en de Livingstone.

Off-road caravans

In de beginjaren werden ook off-road caravans van Jurgens en daktenten van Howling Moon geïmporteerd uit Afrika. Met de producent van de Zambezi in Duitsland werden ook de off-road trailers Tuareg en Takla Makan op de Nederlandse markt gebracht onder de Aart Kok vlag. In samenwerking met KIP Caravans werd in 2011 de Aart Kok Tuareg ontwikkeld. Deze Outdoortrailer stierf helaas een vroege dood door het faillissement van het toenmalige KIP caravans. Na al deze avonturen besloten we bij Aart Kok te focussen op waar we ongeëvenaard goed in zijn: tenttrailers.

In de historie vind je ook diverse testen die zijn uitgevoerd met onze producten.

Benieuwd naar ons huidige assortiment vouwwagens? Wij hebben de ideale vouwwagen voor jou.