Aart Kok Tuareg vouwwagen bloemen

Onze bevindingen van de Tenttrailer Tuareg

Geplaatst op 8 februari 2020

Na 45 jaar kamperen met de tent o.a. De Windroos van Slee buitensport, zijn we overstag gegaan met de aanschaf van een vouwwagen.

De laatste jaren ervaren we steeds meer dat het voorjaar te koud en te nat is en het najaar mooier en frisser wordt. Afgelopen voorjaar hadden we weer veel last van kou, strakke noordoostelijke wind en vocht en dat heeft ons er toe besloten om te kijken naar een vervolg op het kamperen

Uitgangspunt:

  • We willen met een nieuwe investering de seizoenen verlengen.
  • Het moet een vorm van kamperen blijven, dus optie op een caravan is uitgesloten.
  • Camper hebben we uiteindelijk ook naast ons neergelegd want binnen slapen vinden we te benauwd en de bewegingsruimte is te krap.

Onze keuze viel snel op de tenttrailer Tuareg vanwege de mooie lijn, de indeling en de ruime voortent met een complete keuken, en het kingsize bed met lattenbodem in de lengterichting met de ruime maat van 160 x 205, wat we ook in de tent gewend waren.

Binnen 2 weken hadden we dan ook besloten de meest complete uitvoering van de Tuareg te kopen.

We zijn gelijk na de aflevering een maand op pad gegaan om ervaring op te doen. En dus vaak verkassen.

We kregen het voor ons gevoel snel onder de knie, ook dankzij de goede uitleg en met de complete uitvoering lukt het ons vanaf moment van aankomst de tenttrailer op te zetten inclusief inrichten binnen drie kwartier.

Ook het afbreken en inpakken gaat in het zelfde tijdsbestek.

Bij langzaam inklappen vouwt de tent prachtig strak neer en het is ideaal dat je de slaapzakken, kussens, etc. op je bed kunt laten liggen.

Rijden met de trailer is geen probleem en we zijn blij dat we gekozen hebben voor een uitvoering met schokdempers. Vooral bij de hobbelige binnenwegen rijd de trailer rustig achter de auto.

Onderweg op de campings veel belangstelling en opmerkingen.

  • Het Opera House van Sydney op wielen
  • Fraaie architectuur van een klapmodel
  • Een De Waard tent op wielen

Voor de bagage hebben wij bij de Hema 6 transparante curverbakken aangeschaft die passen exact met z’n drieën naast elkaar in de bagage ruimte van de kar. Daarnaast wat stoelen, tafel en het grondzeil plus de varioluifel en nog houden we voldoende ruimte over.

De varioluifel hoort bij de complete uitvoering en is zeer eenvoudig en snel op te zetten. De ophanghaakjes die zijn bevestigd is perfect.

Onze ervaring is om eerst het grondzeil op de juiste positie achter de kar te leggen, daarna de tent uitklappen en voor het afspannen eerst alle ritsen te bevestigen aan het grondzeil. Bij 1 overnachting wordt het grondzeil niet gebruikt en wordt alleen de tent zonder varioluifel uitgeklapt en staat het geheel binnen 15 minuten.

Resumé: Wij zijn zeer tevreden en content met onze aankoop. De tenttrailer voldoet geheel aan onze verwachtingen. We trotseerden koude nachten en dan merk je dat het slapen boven het maaiveld comfortabeler en minder koud en vochtig is. Wel moeten we opmerken dat we slapen onder 100% ganzendonzen slaapzakken.

Met vriendelijke groet,

Sinco

Terug naar ervaringen