Tips voor het kiezen van het beste vouwwagen matras

Op vakantie wil je eigenlijk net zo comfortabel slapen als thuis. Of je lange wandelingen maakt of lekker wilt uitslapen: uitgerust wakker worden op vakantie is wel zo prettig! Een goed matras speelt hierbij een belangrijke rol. De vouwwagens van Aart Kok zijn standaard voorzien van matrassen van ventilerend materiaal. Lees hier meer over de juiste ventilatie, je lighouding en de juiste maat voor de vouwwagen. 

Een nieuw vouwwagen matras: hier moet je op letten

Je kiest het juiste vouwwagen matras door rekening te houden met je lichaamsgewicht, je bouw en je slaaphouding. Net als bij een normaal matras is het belangrijk dat je gewicht op de juiste manier wordt verdeeld en dat je lichaam op de juiste plekken wordt ondersteund. Heb je rugklachten of andere fysieke aandachtspunten? Overleg dan zeker met een van onze specialisten in de showroom of onze matrassen de juiste ondersteuning bieden. U kunt dan nog altijd de ligging verbeteren met een extra oplegmatras.

Omdat onze vouwwagens inclusief matrassen zijn, hoeft u niet zelf niet na te denken over de juiste maat van het matras.

Verschillende soorten vouwwagen matrassen

Het materiaal van het matras heeft veel invloed op de kwaliteit van slapen. Kies voor een vouwwagen matras altijd een licht en ademend matras. In de vouwwagen kan het afwisselend warm en vochtig worden. Een licht en ademend matras krijg je makkelijker schoon en ventileert beter. Met de verschillende slaapsystemen van Aart Kok is hiermee rekening gehouden.

Materialen vouwwagen matrassen

Om te weten welk soort matras je kiest, is het belangrijk om te weten welk materiaal het beste bij je past:

  • Traagschuim: Dit materiaal verandert langzaam van vorm bij de warmte van het lichaam en past zich dus aan aan je lighouding. Na het liggen beweegt het materiaal terug in de oorspronkelijke vorm. Een traagschuim matras is aan te raden als je lichamelijke klachten hebt.
  • Polyether: Dit materiaal is geschikt voor personen tot 90 kg en biedt veel ondersteuning tijdens het slapen.
  • Koudschuim: Dit matras materiaal is geschikt voor personen tot 120 kg en is een uitkomst voor de warme slaper, omdat het goed ventileert. Ondanks de warmte in de vouwwagen kan dit materiaal koel blijven. Koudschuim gaat daarnaast langer mee dan polyether.

Bekijk onze vouwwagens om te ontdekken wat voor maat matras je bij de vouwwagens krijgt.

Vouwwagen topdekmatras

Voor extra stevigheid en comfort leveren we indien gewenst een extra opdekmatras va 3,5 cm traagschuim voor in de vouwwagen. Ook wel matrastopper genoemd. Deze koop je in dezelfde maat als het onderliggende matras en doordat de toppers vrij dun zijn, kunnen ze meestal ingeklapt worden met de vouwwagen.

Als je huidige matras niet meer de juiste stevigheid biedt, verbeter je dit met een opdekmatras door dit op het huidige matras te leggen. Ook wordt het lichaamsgewicht met een opdekmatras nog beter verdeeld, waardoor het bij rugklachten extra steun biedt.

Nog een voordeel van het opdekmatras: mocht je tussen twee matrassen een naad hebben, dan werk je deze dankzij de matrastopper makkelijk weg.

Wat voor matras past in je vouwwagen?

Ga je een nieuw matras in de vouwwagen leggen? Meet vooraf het slaapoppervlak van de vouwwagen om te bepalen welke maat je nodig hebt. Houd er voor de dikte van het matras rekening mee dat je de vouwwagen in moet klappen. Vraag bij twijfel advies over de juiste maat om te zorgen dat het matras goed in de slaapcabine hangt, zonder dat er te veel spanning op de stof komt te staan.

Vouwwagen matras op maat

Het is soms een grote zoektocht om een vouwwagen matras te vinden die voldoet aan al je eisen: de juiste ventilatie, maat, comfort en eventueel een passend dekmatras. De vouwwagens van Aart Kok zijn daarom helemaal inclusief gemaakt. Zo hoeft je geen zorgen te maken over de juiste maten. Benieuwd naar de verschillende materialen van onze matrassen? Neem dan contact met ons op.

Vouwwagen matras onderhouden

Aangezien een matras veel vocht en warmte te verduren krijgt, lucht je een matras na iedere kampeertrip en verschoon je het beddengoed zeer regelmatig.

Vouwwagen matras vervangen

Weet je niet zeker of je matras aan vervanging toe is? Aart Kok adviseert: een vouwwagen matras krijgt door vocht en warmte op een gegeven moment gebruikssporen door vuil en vocht. Vervang het vouwwagen matras als je het materiaal niet meer goed kunt luchten en als er vochtkringen of zelfs schimmel zichtbaar wordt. Het matras heeft dan echt zijn beste tijd gehad.

Heb je vragen over jouw nieuwe vouwwagen matras? Neem contact met ons op of wees van harte welkom om onze vouwwagens te bekijken in onze showroom.