Kamperen met vouwwagen, caravan, tent of camper?

Je gaat kamperen. Laat de voorpret maar beginnen! Alleen... Ga je voor een ouderwetse tent, een iets luxere vouwwagen of misschien zelfs een caravan of camper? De mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos. Daarom zetten we hieronder de verschillende voordelen van voor je op een rijtje van elke optie, zodat je een bewuste keuze kunt maken voor jou en je reisgezellen.

Kamperen bij Aart Kok

Kamperen, wie houdt er niet van? Bij Aart Kok zijn we er voor alle kampeerders. Of je nou een doorgewinterde kampeerder bent of voor het eerst op pad gaat. Betrokkenheid, passie, belangstelling en ambitie staan bij ons centraal en dat zie je ook terug in onze producten. Die zijn stuk voor stuk mooi en functioneel en sluiten aan op de behoefte van onze klanten.

Kamperen met een vouwwagen of caravan?

Als je een doorgewinterde kampeerder bent, dan is er een grote kans dat je ook weleens kampeert met slecht weer. In zo'n geval is een caravan een fijnere optie dan een vouwwagen. Kampeer je echter alleen in een bepaald seizoen en wil je gemakkelijk reizen naar je bestemming? Dan kan een vouwwagen een betere optie zijn. Hieronder zetten we de voordelen van een vouwwagen en een caravan voor je op een rijtje zodat je kunt kiezen wat voor jou de beste optie is.

Voordelen vouwwagen

Een vouwwagen is een enorme aanwinst als je houdt van de charme van een tent en tegelijkertijd de luxe van een caravan of camper. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een vouwwagen:

Voordeel 1: De vouwwagen biedt het gemak van een caravan, maar voelt als een tent. Het opzetten van de vouwwagen lijkt op het opzetten van een tent, maar je hebt wel een vaste slaapplek en keuken.

Voordeel 2: Makkelijk op pad. Rijden met een vouwwagen is een stuk makkelijker dan rijden met een grote caravan. 

Voordeel 3: Vaste bedden. In een vouwwagen heb je vaste slaapplekken en bedden, terwijl je in een caravan nog weleens een zithoek moet ombouwen tot een bed in de avond. 

Voordeel 4: Meestal is een rijbewijs B voldoende om met een vouwwagen te mogen rijden, terwijl je bij een caravan boven de 3500 kilo een BE rijbewijs nodig hebt.

Voordelen caravan

Een caravan heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen. Dit zijn de belangrijkste: 

Voordeel 1: Water- en winterbestendig. Ongeacht het seizoen waarin je kampeert biedt een caravan je een veilig gevoel en geeft het beschutting tegen wind en regen. 

Voordeel 2: Klaar is Kees. Met een caravan ben je in no time geïnstalleerd op de camping, terwijl je bij een tent of een vouwwagen nog handelingen moet verrichten. 

Voordeel 3: Je eigen toilet. Caravans hebben een inbouwtoilet, wat voor veel mensen een heel groot voordeel kan zijn. 

Voordeel 4: Meer luxe. Met een caravan ben je wel buiten in de natuur, maar ervaar je meer luxe dan bijvoorbeeld in een tent. Het geeft meer een thuisgevoel.

Kamperen met een vouwwagen of tent?

Vandaag de dag komen vouwwagens voor in allerlei soorten en maten. Het zijn lang niet meer die grote, zware tenten die ze vroeger waren, met veel gedoe tijdens het opzetten ervan. Dat is tegenwoordig wel anders! Een vouwwagen biedt veel meer comfort dan een tent. Je hebt vaste bedden en vaak ook een keuken. Kamperen met een tent heeft echter ook zijn charme. Het geeft je meer een gevoel van echt verbonden zijn met de natuur en de elementen.

Voordelen vouwwagen

Een vouwwagen kun je zien als een zeer luxe tent. Als je die luxe prettig vind dan is een vouwwagen een goede keuze. Houd je juist van het back to basics gevoel? Dan past een tent waarschijnlijk beter bij je. Dit zijn de voordelen van een vouwwagen ten opzichte van een tent. 

Voordeel 1: De vouwwagen voelt als een tent, maar biedt veel meer luxe.

Voordeel 2: Het opzetten van de vouwwagen gaat makkelijker dan bij een tent. 

Voordeel 3: Je hebt een vaste slaapplek en keuken in een vouwwagen.

Voordeel 4: Een vouwwagen is beter bestand tegen verschillende weersomstandigheden, terwijl een tent nog weleens kan bezwijken onder heftige regenval of wind.

Voordelen tent

Old school kamperen, waarom niet? Met een tent ben je verbonden met de natuur en breng je het ouderwetse kampeer gevoel terug. 

Voordeel 1: Back to basics. Met een tent creëer je het echte authentieke kampeer gevoel van vroeger. 

Voordeel 2: Een tent past gemakkelijk in de auto en dus kun je makkelijker en sneller doorrijden op de weg. 

Voordeel 3: Een tent die niet gebruikt wordt, bewaar je gemakkelijk op de zolder of in de schuur, waar natuurlijk geen kosten aan verbonden zitten zoals wel het geval is bij het stallen van een vouwwagen of camper.

Kamperen met een vouwwagen of camper?

Dan is er nog het dilemma: kies je voor een vouwwagen of een camper? Een camper is echt een huisje dat je met je meeneemt, terwijl een vouwwagen meer aanvoelt als een heel luxe tent. Het is dus maar net waar je meer plezier van beleeft.

Voordelen vouwwagen

Hieronder zetten we de voordelen van een vouwwagen ten opzichte van een camper. 

Voordeel 1: De vouwwagen biedt het gemak van een camper, maar voelt als een tent. Het opzetten van de vouwwagen lijkt op het opzetten van een tent, maar je hebt wel een vaste slaapplek en keuken.

Voordeel 2: Goedkoper in aanschaf dan een camper. Je betaalt zowel voor de aanschaf als het onderhoud van een vouwwagen een stuk minder dan voor een camper. 

Voordeel 3: Meestal is een rijbewijs B voldoende om met een vouwwagen te mogen rijden, terwijl je bij een camper boven de 3500 kilo een vrachtwagen rijbewijs nodig hebt.

Voordelen camper

Ook een camper kan voor veel mensen een geweldige keuze zijn. Een camper is van alle gemakken voorzien. Dit zijn de belangrijkste voordelen: 

Voordeel 1: Met een camper heb je altijd een huisje bij je. Je kunt dus eenvoudig ergens een nachtje verblijven zonder dat je je hele camper uit hoeft te pakken.

Voordeel 2: Prettig reizen met bijrijders. Ga je met kids op vakantie? Dan is een camper ideaal, want zij kunnen gewoon aan de tafel zitten en lekker aan de slag met een kleurplaat, spelletje of boekje. 

Voordeel 3: Met een camper mag je een stuk sneller rijden dan wanneer je met een caravan reist. 

Voordeel 4: Als je eenmaal op de plek van bestemming bent aangekomen, dan hoef je niet zoveel meer te doen om je te installeren. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld ben tent of een vouwwagen.

Ontdek het Aart Kok assortiment

Op onze website hebben we allerlei soorten vouwwagens beschikbaar die aansluiten op jouw behoeften. Ontdek bijvoorbeeld onze KARIBA vouwwagen voor 4 tot 6 personen, of kies voor een intiemer exemplaar voor 2 personen: de TUAREG vouwwagen.