De luifel voor de vouwwagen uitkiezen: hier moet je op letten

Wil je graag een vouwwagen luifel als uitbreiding? Heel begrijpelijk. Met de luifel verleng je de voortent en creëer je een extra fijne plek om lekker te eten terwijl je beschut zit.

De voordelen van een luifel voor de vouwwagen

Met een luifel voor de vouwwagen creëer je meer zitruimte in de schaduw en zit je beschut bij regen en wind. Je maakt de luifel vast aan de voortent, zodat je jouw kampeerbeleving uitbreidt. Luifels zijn bovendien licht, nemen weinig opbergruimte in en zijn snel op te zetten.

Kies ik een vouwwagen luifel met of zonder zijwand?

Als je de vouwwagen luifel alleen gebruikt als zonnescherm, dan kun je goed uit de voeten met een luifel zonder zijwanden. Bij regen en wind kun je ervoor kiezen om in de voortent te schuilen. Wil je ook onder de luifel tegen wind en regen bestand zijn? Dan kies je een luifel met zijwand. Je hebt ook luifels waarbij je de luifels flexibel aanpast met of zonder zijwanden.

De varioluifel voor de vouwwagen

Bij een varioluifel maak je de vouwwagen nóg flexibeler, omdat je met deze soort luifel gedurende de dag kunt variëren. Je kunt beide zijkanten van de luifel dichtmaken, of één kant juist open of dicht zetten en hiermee inspelen op het weer.

De voordelen van een varioluifel

De varioluifels hebben ten opzichte van de normale luifels een aantal extra voordelen:

  • Met een varioluifel pas je gedurende de dag de luifel aan op de stand van de zon en de windrichting.
  • Je kunt dankzij een varioluifel net wat langer buiten de vouwwagen blijven zitten bij hevige regen en wind, omdat de luifel een puntdak heeft.
  • Je zet de zijkanten van de varioluifel onafhankelijk van elkaar open en dicht.

Het aanbod varioluifels bij Aart Kok

Aart Kok heeft een divers aanbod varioluifels van hoge kwaliteit die toepasbaar zijn op verschillende voortenten en vouwwagens. Je stelt met het brede aanbod een combinatie van jouw vouwwagen samen die het beste bij je past.

Onze varioluifels

De varioluifels zijn inclusief stokken en haringzak.

  • De River Lodge varioluifel: deze luifel rits je makkelijk aan de diverse modellen en dankzij de dubbele rits varieer je met het opzetten van de luifel.
  • De Kariba varioluifel: met deze stijlvolle luifel maak je de vouwwagen compleet. Ook te combineren met extra windschermen.
  • De Kavango varioluifel: deze ruime luifel geeft de vouwwagen een extra groot woonoppervlak.
  • De River Camp varioluifel: deze flexibele luifel is te combineren met extra windschermen en sluit perfect aan op het leefgedeelte.
  • De Tuareg varioluifel: deze speelse luifel is net even anders dan alle anderen. Uit te breiden met 1 of 2 losse windschermen.
  • De Zambezi Original varioluifel: deze handige luifel is te combineren met de Zambezi tent. Als je bij deze luifel een adapter aanschaft kun je hem zowel aan de wagentent als aan de voortent vastmaken.

De Kavango boogluifel

In plaats van een varioluifel liever een boogluifel? De Kavango boogluifel is geschikt voor de Kavango vouwwagens en biedt met de stijlvolle hoge boog veel sta ruimte onder de luifel.

Heb je al een vouwwagen met of zonder voortent en ben je benieuwd of een luifel voor jou een goede optie is? Neem dan contact met ons op voor advies.