Winter onderhoud

Onderstel:

Houd je vouwwagen in topconditie: laat regelmatig (elke 5000 km) een BOVAG Onderhoudsbeurt uitvoeren. Hierbij worden vitale onderdelen van het chassis gecontroleerd.
Bij rijden in de winter op gepekelde wegen moeten het chassis, de wielen en de dissel afgespoeld worden met zoet water.

Tentdoek:

Heb je gekampeerd aan zee, spoel de tent dan af met zoet water.
Zorg ten alle tijden dat het doek droog wordt opgeborgen.
Meer tips en informatie onderhoud tentdoek.

Schimmel:

Schimmel is altijd een vochtprobleem. De meeste kans op schimmel wordt veroorzaakt door het niet goed droog opbergen van de tent in de vouwwagen. Kamperen in omstandigheden waar de tent geen kans krijgt om helemaal droog te worden (bijvoorbeeld in de herfst) kan ook schimmel veroorzaken. Daarnaast kan het zijn oorzaak vinden in binnen koken, maar ook in stofdeeltjes van kleigrond of in verontreinigde regen.

Onderhoud frame:

Als je aan zee gekampeerd hebt, kunnen stokken aanslag vertonen, maar ook je handen kunnen afdrukken achterlaten omdat er bijvoorbeeld zonnecrème of zweet op zit. Zorg er daarom voor dat de framedelen goed droog zijn voordat de wagen de stalling in gaat. Haal waar mogelijk stokken uit elkaar. Afnemen met een vochtige doek en daarna goed drogen is in ieder geval wenselijk.

Wanneer het frame wit uitgeslagen is, kun je het behandelen met:

Ook hier geldt, na behandeling goed nawrijven met een droge doek, zodat het tentdoek niet wordt aangetast.

Vraag & antwoord:

Op de pagina van Caravan vraag & antwoord, vind je allerlei handige tips. Variërend van rijden in de winter met je vouwwagen tot het veilig in de stalling zetten.

Terug naar overzicht