Verzekeren van je vouwwagen

Soms verandert je heerlijke vakantie in een nachtmerrie. Door storm, een ongelukje met vuur, een inbraak of een aanrijding. Een vouwwagenverzekering biedt dan in elk geval een oplossing voor de schade. Rijd je een ander aan in het verkeer, dan ben je daarvoor via de autoverzekering gedekt, zolang de vouwwagen aan de auto is gekoppeld. Bij de grote verzekeringsmaatschappijen kun je terecht voor een caravanverzekering, die ook voor vouwwagens geldt. Check eerst eens de maatschappij waar ook je andere verzekeringen lopen, maar vergelijk ook de voorwaarden van andere aanbieders.

Zambezi River Lodge tenttrailer oranje op de brug

Is een vouwwagenverzekering verplicht?

Een verzekering tegen schade die je met de vouwwagen aan anderen toebrengt in het verkeer is verplicht, maar dat is vaak een onderdeel van je autoverzekering. Kijk dat in elk geval na. Omdat deze verzekering alleen geldt zolang de vouwwagen aan je auto vast zit, is het handig (maar niet verplicht) de vouwwagen apart te verzekeren. Voor nog geen € 20,- heb je de meest uitgebreide dekking en heb je geen zorgen als er een keer een storm over de camping raast. Iets wat de laatste tijd helaas wel steeds vaker voorkomt.

Welke verzekering past bij een vouwwagen?

Onder het kopje caravanverzekering vind je ook de vouwwagenverzekering terug. Je kunt kiezen voor een  basisdekking, waarbij diefstal (optioneel ook van je kampeerspullen) en natuurgeweld gedekt zijn. Ga je voor optimale zekerheid, kies dan voor all-risk. Daarbij is bijvoorbeeld ook vandalisme en schade door eigen toedoen meeverzekerd. Standaard wordt bij total-loss de dagwaarde vergoed, maar sommige verzekeringen vergoeden de eerste jaren de nieuwwaarde. Het gebruik van een goedgekeurd disselslot is altijd een voorwaarde. De dekking moet het hele jaar door gelden, ook als je wagen in de stalling, bij een servicebedrijf, of voor je deur staat.

De voordelen van een verzekering

  • Een ongeluk op de drukke vakantieroutes of op de camping zit in een klein hoekje. Een verzekering is dan een fijn vangnet waarmee je de problemen ter plekke en achteraf goed oplost.
  • Een nieuwe vouwwagen is een van je kostbaarste bezittingen. Als je verzekerd bent tegen schade kun je hem nieuw houden doordat reparaties vakkundig worden uitgevoerd.
  • Je vouwwagen staat per jaar meer in de stalling dan dat je ermee op pad bent. Als er brand uitbreekt of lekkage optreedt is de schade vaak ernstig. Het verzekeren van die schade is geen overbodige luxe.

Voor informatie onderhoud & reparaties: aartkok.nl/tips-en-service/service-center

Terug naar overzicht