Disselbak voor vouwwagens

Je hebt altijd spullen bij je die je niet bij de tent of in de buurt van je bed op wilt bergen omdat ze vies of nat zijn, zoals bijvoorbeeld haringen of de gasfles. Ook zijn er dingen die je bij het opzetten direct nodig hebt, zoals een hamer of een slinger. Voor al die zaken kun je een disselbak gebruiken. Let wel op bij de belading van de bak, want omdat hij voorop zit kan de kogeldruk te hoog worden. Hoeveel de trekhaak maximaal kan hebben staat in de informatie die je bij die trekhaak krijgt.

Wat is een disselbak?

Tussen de vouwwagen en de auto zit een trekstang, meestal in de vorm van twee balken die in een V lopen. Dit noemen we de dissel. Een disselbak is een bagagekist die je op die dissel monteert. Meestal kun je deze kist afsluiten met een (hang)slot.

Hoe monteer je een disselbak?

Elke bagagekist die je koopt heeft montagemateriaal. Universele bakken worden meestal op een houten plaat vast gemaakt. De disselbakken die bij de vouwwagen worden verkocht hebben meestal beugels die naar de wagenbak toe lopen. Ook zijn er kisten die af fabriek aan de wagen vast gemonteerd worden, eventueel met een keukeninterieur. Omdat het natuurlijk wenselijk is dat de bak tijdens het rijden goed blijft zitten, raden wij niet aan hem zelf te monteren. Boor in elk geval nooit gaten in de disselbalken, want dan verzwak je de constructie en kunnen er ernstige ongelukken gebeuren.

Aart Kok vouwwagen keuken kopen

Disselbak kopen

Per type vouwwagen zijn er bijbehorende bakken verkrijgbaar, maar er zijn ook universele aluminium kisten. Ze staan allemaal in onze webshop, maar de levering en liefst ook montage doen wij graag voor je in één van onze service centers. Check hier welke disselbak past op jouw Aart Kok vouwwagen.

i: aartkok.nl/disselbak
i: aartkok.nl/aluminium-8568
i: aartkok.nl/aluminium-8120
i: aartkok.nl/aluminium-8210
i: aartkok.nl/aluminium-8211

Terug naar overzicht