5 Aankooptips voor de vouwwagen: Waar let je op?

Waar moet je op letten als je een vouwwagen gaat aanschaffen? Met deze 5 aankooptips hopen wij jullie een antwoord te kunnen geven.

Bij Aart Kok heb je keuze uit 6 verschillende tenten. Deze tenten zijn leverbaar in combinatie met diverse trailers. Zo kan iedereen zijn ideale vouwwagen of zoals wij het liever noemen, tenttrailer, samenstellen.

Tip 1: Test of de vouwwagen snel is op te zetten

Test in de showroom hoe snel opzetbaar onze vouwwagens zijn. Ervaar dit door het opzetten zelf uit te voeren, want dan pas weet je echt hoe het is. Bij een vouwwagen met automatische voortent, zoals de Kariba, de Kavango en de River Camp, zet je alles in één keer op. Kies je voor een modulair opzetbaar systeem, zoals de River Lodge, de Original en de Karsten, dan kun je het bij het opzetten van alleen de wagentent laten. Op een ander moment kun je de wagentent uitbreiden met diverse accessoires, zoals een varioluifel, kuipzeil, windschermen of voorwanden.

Tip 2: Denk na over de keuken

Qua keukens zit je bij een Aart Kok goed. We hebben ze in alle maten en soorten. Vast of afneembaar, super de luxe of juist eenvoudig. Voor op de dissel of achterop. Al onze keukens zijn onderweg toegankelijk. Dit maakt de stop aan het wegrestaurant overbodig. De stabiliteit van de losse keukens is goed, evenals de werkhoogte. Bij elke keuken is gedacht aan werkruimte én opbergruimte.

Tip 3: Let op het slaapcomfort

Elke Aart Kok vouwwagen beschikt over één of meerdere lattenbodems. De matrassen zijn van polyether en vormen een stevige bodem. Een aantal bedden is uitgerust met een traagschuim toplaag. De maatvoering kan oplopen tot 200×220 cm.

Tip 4: Controleer materialen, zoals tentdoek

De materialen die wij gebruiken voor onze tenten zijn de beste die wij kunnen kopen, bij de beste leveranciers. De TenCate KD48 kwaliteit is opgebouwd uit getwijnd garen. Dat zijn twee draadjes die in elkaar gedraaid worden voor stevigheid en veerkracht. Zo kun je onze tenten lekker strak opspannen, zonder dat ze hun vorm verliezen.

Tip 5: Zorg voor onbezorgd vakantieplezier

Wanneer u nu bij Aart Kok Adventure in Heemstede of Roden een nieuwe tenttrailer koopt, bent u verzekerd van onbezorgd vakantieplezier. Kom eens per jaar langs voor een BOVAG controlebeurt en krijg daar 6 jaar garantie voor terug.

Terug naar overzicht