Zambezi River Lodge hardtop vouwwagen op Corsica

Zo pak je de auto veilig in!

Geplaatst op 17 april 2018

Tijdens een kampeervakantie kan je even helemaal tot rust komen en genieten van de natuur. Je wordt wakker door het gezang van vogels, je ruikt de frisse buitenlucht en bent helemaal klaar voor een ontspannen dag. Maar voor het zover is moet er ingepakt worden. Dat is voor de meeste mensen een minder ontspannen bezigheid. Vaak worden auto’s volgepropt en zijn mensen blij als alles erin past. Maar eigenlijk is dat helemaal niet veilig. Op het moment dat een bomvolle auto een noodstop moet maken, schieten alle spullen naar voren, wat kan leiden tot ernstige gevolgen. Wij geven je wat tips om je auto veilig in te pakken voor de vakantie.

Gebruik de achterbank als schot

Zorg ervoor dat spullen niet boven de rugleuning van de achterbank uitkomen. De achterbank functioneert op deze manier als een schot tussen de spullen en de passagiers. Zo voorkom je dat spullen naar voren schieten bij het maken van een noodstop. Schuif voor extra veiligheid de hoedenplank dicht.

Bagagenet

Steken de spullen toch boven de achterbank uit? Maak dan gebruik van een bagagenet. Dit net zorgt ervoor dat alle spullen bij elkaar blijven en niet door de auto heen kunnen vliegen bij een noodstop.

Leg nooit losse spullen op de achterbank

Ga je met z’n tweeën op vakantie? Leg dan nooit losse spullen op de achterbank. Op het moment dat je een noodstop moet maken, kan een onschuldige badminton set transformeren in een gevaarlijk object dat alle kanten op vliegt.

Neem zo min mogelijk mee

Minder meenemen, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar probeer bij het inpakken goed na te denken welke spullen er écht mee moeten. Kies er bijvoorbeeld voor om minder kleding mee te nemen en op de camping zo nu en dan een wasje te draaien.

i: AartKok.nl/tips-en-service
i: AartKok.nl/vouwwagens
i: Facebook

Meer informatie over Aart Kok Adventure? Word lid van onze Facebook-pagina!
Op Facebook vind je onze pagina met nieuwtjes, handige tips en leuke links. Deel je creaties met ons, doe mee met acties of laat weten wat jij vindt van onze producten.

Terug naar nieuwsberichten