Aart Kok Zambezi Original vouwwagen kopen

“De tas van Mary Poppins”

Geplaatst op 1 februari 2017

We nemen aan dat alles goed met jullie gaat. Het zal wel weer drukker worden voor jullie nu de zomer er aan komt. Zo begon de aanhef in de mail aan Ernée en Rogier. Hierna volgde een uitgebreide update van de Classic Strider World Trip.

Hier gaat alles heel goed. Zijn alweer zes maanden in de US; we zijn nu in Daytona Beach in Miami en blijven hier nog een paar weken, wachten op het weer te beteren. Zoals jullie misschien wel gelezen hebben, is het weer in America pet met sneeuw stormen in het noorden. Hopen dat het maar gauw beter wordt.

Aart Kok Zambezi Original vouwwagen kopen

De Zambezi geeft ons nog steeds veel plezier. We hebben er nu bijna acht maanden dag en nacht in gewoond en er al meer dan 18.000 km meegereden. Vorige week het onderstel volledig laten na kijken inclusief koppeling, wieltje, lagers, remmen etc. en het is allemaal nog bijna als nieuw en vertoont echt weinig slijtage. De glasvezel body ziet er nog als nieuw uit, nog steeds heel mooi glimmend wit, goed kras bestendig! Wel hebben zich een paar haarscheurtjes aan de voorklep – links en rechts bij het scharnier – ontwikkeld. Ik zal het met een paar stalen stoel hoekjes moeten versterken – het was een zwak punt.

De tent is nog steeds in uitstekende staat; na alle regen en storm die we hebben gehad geen enkele druppel door het doek gehad. Hier en daar komt het stiksel wat los, maar wat kan je ook verwachten onder de zware toets die we de wagen geven. De binnentent geeft een goede isolatie, we hebben al aardig wat vriezende nachten (tot -6C) in doorgebracht zonder het al te koud te hebben gehad – wel hebben we een elektrische deken bij ons – wat natuurlijk wel heel wat verschil uit maakt.

Het is bijna onvoorstelbaar dat de Zambezi zich zo geweldig houdt: wat wij doen met de trailer is uitzonderlijk en wagen was er waarschijnlijk nooit voor gebouwd. En dan het bekijks dat we hebben! Niemand kan geloven dat de keuken, buitentent, tafels, stoelen, chemisch toilet etc. zomaar uit de wagen komen. Iemand zei: “net de tas van Mary Poppins”.

We zijn er van overtuigd dat we nog heel veel nachtjes in zullen slapen en heel veel kilometertjes er probleemloos mee kunnen rijden! We hadden echt geen betere keuze doen – hartelijke dank dat jullie ons hebben overtuigd de Zambezi te kopen.

Hierbij aangehecht een fotootje van de auto en Zambezi voor de Daytona Race Track in Miami.

Groet,

Liesbeth en Fred Smits

www.classicstrider.com

Terug naar ervaringen