Waar je aan moet denken bij vouwwagen stalling

Wie een vouwwagen heeft, gebruikt die meestal niet het hele jaar door. Wanneer je de vouwwagen niet gebruikt dan gaat hij ‘op stal’. Waar kun je de vouwwagen precies stallen? Hoe hoog zijn de vouwwagen stalling kosten? En waar moet je verder op letten bij opslag van de vouwwagen? Aart Kok vertelt alles over vouwwagen stalling. 

Waar kun je de vouwwagen stallen?

Wanneer je een vouwwagen hebt, dan kun je deze vaak eenvoudig kwijt. Dit komt doordat de vouwwagen relatief weinig ruimte in beslag neemt. Veel minder dan een caravan of camper. Zo stallen sommige mensen de vouwwagen in hun eigen schuur of garage. Heb je in of om het huis weinig ruimte voor de stalling van je vouwwagen? Via het Internet zijn er veel vouwwagen opslag locaties te vinden door heel Nederland. Grote kans dus dat er een vouwwagen stalling bij jou in de buurt zit. 

Hoe hoog zijn de vouwwagen stalling kosten?

Wanneer je je vouwwagen bij een vouwwagen opslag locatie stalt, dan betaal je daar jaarlijks vouwwagen stalling kosten voor. De kosten zijn meestal afhankelijk van de totale lengte van de vouwwagen. Bij binnenkomst wordt de vouwwagen opgemeten, zodat de totale vouwwagen stalling kosten voor beide partijen duidelijk zijn. Bedragen variëren tussen de € 30,- tot € 65,- per strekkende meter, per jaar.

Kun je de vouwwagen buiten stallen (in eigen tuin)?

Hoewel vouwwagens wel even buiten kunnen staan, raden we je aan om de vouwwagen niet het jaar rond buiten te stallen. Verouderingsprocessen treden dan eerder op. Moet de vouwwagen onverhoopt toch korte tijd buiten staan? Bescherm de vouwwagen dan extra met afdekzeil. Leg het afdekzeil niet direct op de wagen, maar maak er bijvoorbeeld een frame tussen, zodat er lucht tussen door kan stromen. Zo voorkom je condens en schimmel en blijft de vouwwagen waterdicht. 

Kantbeugels voor efficiënte vouwwagen opslag

Sommige vouwwagens kun je laten uitvoeren met kantelbeugels, waarmee je de vouwwagen gekanteld kunt opbergen. Dit maakt het stallen erg efficiënt, aangezien de wagen zo veel minder ruimte in beslag neemt. De vouwwagen dient wel leeg te zijn en de keuken moet hiervoor gedemonteerd worden. De kantbeugel set is geschikt voor de Kariba Game Drive, Kavango Game Drive, Kampala Game Drive en Tundra Game Lodge.

Waar moet je verder op letten bij de vouwwagen stalling?

Nog wat laatste tips voordat de vouwwagen de stalling in gaat. 

  • Zorg dat de vouwwagen altijd schoon en droog de stalling in gaat. Maak het tentdoek goed schoon en voorkom nare geurtjes, condens en in het ergste geval schimmel. 
  • Laat de gasflessen niet in de vouwwagen achter bij stalling. Dit mag overigens ook niet bij de meeste vouwwagen opslag locaties. Haal de gasflessen uit de vouwwagen en bewaar deze rechtop in een koele geventileerde ruimte. 
  • Wanneer je de vouwwagen voor langere tijd stalt, pomp de banden dan een halve bar harder op dan normaal, zo blijven ze mooi en sterk. 
  • Zorg dat de vouwwagen het hele jaar door verzekerd is, ook wanneer deze in de opslag staat. 
  • Heeft de vouwwagen schade? Fotografeer deze dan voordat de vouwwagen naar de opslag gaat. Dit voorkomt misverstanden achteraf. 
  • Zorg voor een contract, zodat je weet wie er aansprakelijk is bij schade of diefstal.
  • Vergelijk vouwwagen opslag locaties in de buurt. De ene locatie is de andere niet en het belangrijkste is dat de vouwwagen veilig en beschermd ‘op stal’ gaat en in goede staat blijft voor jullie volgende kampeeravontuur. 

Caravanstalling midden Nederland.nl
Stalling31.nl

Caravancentrum.nl
Caravanstallingwestwijk.nl
Aalsmeerstalling.nl

Terug naar overzicht