Aart Kok Tuareg vouwwagen kopen

Om deze redenen kun je beter geen vouwwagen huren

Geplaatst op 27 juni 2021

Waarom kopen slimmer is dan een vouwwagen huren

Avontuurlijke vouwwagen-vakantiegangers lopen op den duur tegen het dilemma aan: de vouwwagen blijven huren of toch een vouwwagen kopen? Want is het op den duur niet voordeliger om zo’n eigen huis op wielen aan te schaffen? Aart Kok vertelt waarom je beter een vouwwagen kunt kopen dan steeds vouwwagens huren. 

Kopen is goedkoper dan vouwwagen huren

Uit onderzoek van de ANWB blijkt: het kopen van een vouwwagen is gunstiger voor de portemonnee dan een vouwwagen huren. Simpel voorbeeld ter toelichting: 

3 weken vakantie met huur vouwwagen

Een vouwwagen huur je voor gemiddeld zo’n € 460,- per week. Tel daar de nodige pechhulp- en annuleringsverzekering kosten bij op en je komt uit op € 1.557 voor 3 weken vakantie met een gehuurde vouwwagen. Wanneer we dit terug rekenen naar wekelijkse kosten dan komt dit neer op € 519,- per week voor de huur van een vouwwagen. 

3 weken vakantie met eigen vouwwagen

Wanneer je ervoor kiest een vouwwagen te kopen, dan heb je te maken met afschrijvingskosten (gemiddeld ter hoogte van € 600,- per jaar), stalling (€ 250,-), onderhoud (€ 150,-) en een pechhulpverzekering (€ 14,- per jaar). Onder de streep komt dit uit op € 1.014,- per jaar. Wanneer je 1 keer per jaar 3 weken op vakantie gaat, dan kost dit je € 338,- per week. Reken maar uit wat je op jaarbasis bespaart! 

Waardevaste investering 

De kwalitatieve Aart Kok vouwwagens zijn schaars in de tweedehands markt en daardoor bijzonder populair. Het verkopen gaat snel en met een Aart Kok vouwwagen profiteer je na een aantal jaar gebruik nog van een zeer hoge restwaarde. Dit maakt de jaarlijkse kosten van onze vouwwagens uitzonderlijk laag. In het rekenvoorbeeld hierboven is uitgegaan van een gemiddelde afschrijving van € 600,- per jaar. Verkoop je de vouwwagen na 10 jaar weer, dan loopt je afschrijving al gauw terug tot minder dan € 400,- per jaar. 

Vouwwagen naar jouw smaak en wensen

De ene vouwwagen is de andere niet! Wanneer je een vouwwagen huurt, dan is het vervelend als deze tijdens de vakantie tegenvalt. Zie je jezelf al liggen in een bed dat niet comfortabel is? Wanneer je ervoor kiest om een vouwwagen te kopen, dan stel je deze volledig samen naar jouw smaak en wensen. Zo kies je de uitstraling en belijning die jij mooi vindt, voldoende leef- en bagageruimte en ook de slaap- en keuken voorkeuren kunnen we samenstellen zoals jij het ‘t fijnste vindt! Met extra luifels, zijtenten, slaapcabines, bedverlengers en luxe keukenopties maak je jouw eigen vouwwagen zo ruim en comfortabel als je wilt. 

Je eigen fijne spullen mee

Wie slaapt er niet het liefste in zijn eigen bed, waar geen andere mensen in hebben gelegen? Met eigen vertrouwde, goed werkende spullen bij de hand? Als je het ons vraagt is dit een groot voordeel van kopen, tegenover huren. Je weet precies waar alles ligt en hoeft tijdens de vakantie niet te zoeken. Je hebt hem immers zelf ingepakt en je weet daardoor precies wat je mee hebt. Achterover leunen en relaxen; zoals het hoort tijdens de vakantie.  

Niet afhankelijk van vouwwagen verhuur

Ander voordeel voor vouwwagen-eigenaren: je bent flexibel en vrij om eropuit te gaan wanneer jij wilt. Spontane tripjes zijn vaak het allerleukste en wanneer je de vouwwagen bij wijze van spreken voor de deur hebt staan, dan zijn die last minute tripjes binnen handbereik. Je hoeft niet ver van tevoren te plannen en omzeilt het risico van een vouwwagen verhuur met een volle agenda. 

Terug naar nieuwsberichten