Aart Kok vouwwagen Kopen

Tuareg in Campinglife Magazine

Geplaatst op 9 december 2018

Op de cover van het CampingLife Magazine staat de Aart Kok Tuareg vouwwagen trots te pronken. In het blad tref je een 2-pagina tellend artikel aan.

De Tuareg staat voor avontuurlijk kamperen op een eigenzinnige manier. Vooral gemaakt voor trekkers die van de gebaande paden af willen en niet bang zijn om origneel uit de hoek te komen op de camping.

De eerste Tuareg was een rugzakje voor je auto. Gemaakt van polyester sandwichmateriaal en voorzien van een groot bed, dat overdag als bank dienst deed, een kookgelegenheid en kastruimte. Geen stahoogte, maar waarom zou je gaan staan als je ook heerlijk kunt zitten en liggen? Uiteindelijk zijn er tussen 1996 en 1998 een kleine 50 verkocht.

Ongeveer 15 jaar later, in 2010, ontwikkelde Aart Kok met het toenmalige KIP een nieuwe Tuareg op basis van de KIP Compact. Wel stahoogte deze keer, door middel van een hefdak, maar nog steeds eigenzinnig in de uitmonstering met een brede achterdeur, het reservewiel voorop en een tent die even groot was als de wagen. Helaas hield dit avontuur na 1 jaar al op, toen KIP in andere handen overging.

 
 
 

Versie 2018

In november is wederom een Tuareg geïntroduceerd, die op geen enkel ander kampeermiddel lijkt. Het interieur heeft wel iets weg van de eerste Tuareg, met een super size bed dat overdag een loungebank wordt. Ook is er een uitgebreide keuken met kastruimte en ingebouwde tafeltjes. Maar deze keer heeft Aart Kok ervoor gekozen een 100% Aart Kok te maken: van tentdoek. Zo heb je onderweg geen last van de wagen omdat hij licht en laag is, en op de camping sta je werkelijk in een oogwenk met een tent die maar twee afspanpunten heeft. In de vorm van de tent hebben de makers al hun creativiteit de vrije loop gelaten met als resultaat een revolutionair ontwerp dat op de camping voor de nodige beroering zorgt.

De nieuwe Tuareg is sinds de introductie vorige maand te bewonderen bij Aart Kok Adventure (aartkok.nl) in Heemstede en Roden. De prijs tot het eind van het jaar is € 11.495. Voor snelle beslissers is er nog een aantal 2018 Tuaregs voor deze introductieprijs beschikbaar.

 

 

Lees het artikel in het Campinglife Magazine van december 2018.

Bronvermelding: Campinglife magazine | www.clubcampinglife.nl

Terug naar nieuwsberichten