Meest Unieke campings op aarde met Aart Kok vouwwagen

TOP 5 Meest Unieke Campings

Geplaatst op 14 december 2021

Bij Aartkok weten wij wel wat avontuurlijk kamperen is. Toch zijn er altijd wel campings die de overtreffende trap van avontuurlijk of uniek weten te bieden. Ook wij waren benieuwd naar wat nou de meest unieke campings zijn op onze aardbol. Daarom hebben wij de gebaande paden een keer verlaten en zijn we op zoek gegaan naar campings met unieke eigenschappen, die je nergens anders ter wereld zal vinden.

Wil jij een keer écht uniek kamperen? Bekijk dan onze top 5 van de meest unieke campings en ga voor jouw onvergetelijke avontuur!

Camping Aminess Sirena

We trappen de lijst af met camping Aminess Sirena, gelegen in het Kroatische schiereiland Istrië. Deze camping ligt deels in een dennenbos en direct aan de Adriatische zee. Vanuit de camping ben je in 10 minuten in het nabij gelegen stadje Novigrad. Een vakantie in Kroatië staat vooral bekend om heerlijk weer, kraakheldere wateren en prachtige natuur. Daarnaast is Kroatië prima te bereiken met de auto en kan je dus eenvoudig je vouwwagen meenemen op reis.

Nog weinig unieks tot dusver. Het unieke van de Aminess Sirena camping vindt je bij het zwembad. Het is namelijk een van de weinige campings met een infinity pool. Nu is dit al enorm bijzonder, het zwembad is daarnaast ook nog eens een zoutwaterbad. Zo lijkt het dus net of je in zee aan het dobberen bent!

Borealis Basecamp

De camping Borealis Basecamp, gelgen in de wildernis van Alaska, is niet weggelegd voor de koukleunen onder ons. Hoewel het in de zomer toch gemiddeld 18°C, daalt dit gemiddelde tot maar liefst -40°C tijdens de wintermaanden. Nu zijn er wel meer campings te vinden die midden in de natuur liggen, of campings die niet per sé bekend staan om een warm klimaat.

Hetgeen wat Borealis Basecamp uniek maakt is het uitzicht. Vanuit de camping kan je namelijk het prachtige natuurlijke fenomeen het noorderlicht of poollicht aanschouwen. We kunnen er veel over zeggen en schrijven, je ontdekt de schoonheid pas wanneer je het met je eigen ogen aanschouwt. Daarnaast verblijf je in het Borealis Camp in iglohutten, om de ijskoude sferen geheel compleet te maken!

Net als een aantal andere campings in deze lijst, ligt Borealis Basecamp niet om de hoek. Een vliegreis is dan ook gewenst. Bespaar al eenvoudig voor je op reis gaat door een voordelige airport parking te boeken, hiervoor kan je terecht bij Vliegen & Parkeren. Of je nu zoekt naar een parking Eindhoven Airport of een parking bij Schiphol, vergelijk simpelweg de mogelijkheden en reserveer de gewenste parking.

Camping Le Courounba

Heb jij last van hoogtevrees? Dan is camping Le Courounba wellicht niet de meest geschikte optie voor jou. Deze camping, gelegen in de Franse Alpen, ligt namelijk op meer dan 1000 meter hoogte! Bij aankomst is het dus al genieten. Zet jouw stoeltje of een van je andere accessoires neer en geniet van het uitzicht! De camping ligt nabij de gelijknamige plaats Courounba in de regio Les Vigneaux.

Le Courounba is de perfecte optie voor de sportieve kampeerders onder ons. Niet alleen geniet je van de frisse berglucht, deze bergen om je heen lenen zich uitstekend voor activiteiten zoals mountainbiken en raften. Daarnaast kan je met een kabelbaan genieten van de nabij gelegen gletsjers en grotten.

Waldseilgarten Höllschlucht

Wanneer je aan kamperen denkt, dan denk je toch wel aan het opzetten van een tent. Bij Waldseilgarten Höllschlucht hebben ze het kamperen iets anders aangepakt. Hier kan je het zogeheten boomkamperen uitproberen. Alle tenten zijn hier niet opgezet op de grond, maar hangen aan de bomen in het prachtige Duits bos.

Dit biedt toch een unieke kampeerervaring en is niet te vergelijken met ‘regulier’ kamperen. De camping ligt aan de Oostenrijkse grens op de bergen van Pfronten. Tijdens jouw vakantie kan je genieten van veel outdoor activiteiten en genieten van de prachtige omliggende natuur.

Clayoquot Wilderness Resort on Vancouver Island

Last but not least: het Clayoqout Wilderness Resort op Vancouver Island. Kamperen wordt in de meeste gevallen niet gezien als de meest luxe manier van vakantievieren. Met glamping is deze grens van luxe al behoorlijk omhoog geschroefd. Het Clayoquet Resort doet hier echter nog een schepje bovenop, het is namelijk de duurste kampeerervaring ter wereld.

Het Clayoquot Wilderness Resort is enkel per boot of vliegtuig te bereiken. Ondanks de extreme prijzen heb je geen toegang tot elektronische apparaten, zeg je telefoon dus maar gedag. Het idee van het resort is namelijk een te zijn met natuur. Daarom heeft iedere reiziger toegang tot zijn of haar eigen duikuitrusting, vishengels, paardrijd-benodigdheden en nog veel meer.

Het een zijn met de natuur wordt hier ook gecombineerd met wildlife. Je kan onder andere het bos in om beren te spoten, of een boot op om walvissen te spotten. Het prijskaartje van dit alles? Een subtiele 3900 dollar per nacht!

i: Aart Kok vouwwagens
i: Meer unieke bestemmingen

Meer informatie over Aart Kok? Word lid van onze Facebook-pagina!
Op Facebook vind je onze pagina met nieuwtjes, handige tips en leuke links. Deel je creaties met ons, doe mee met acties of laat weten wat jij vindt van onze producten.

Terug naar nieuwsberichten